Naar inhoud

NIEUW! Composteerbare zakken voor je GFT-container

BioBag®

Ben je op zoek naar een manier om je GFT-container proper te houden?
Probeer de BioBag® van IOK Afvalbeheer.

Vooral tijdens de zomerperiode zijn mensen op zoek naar een manier om hun GFT-container proper te houden. Er zijn al een aantal jaar biodegradeerbare zakjes op de markt. Tot nu toe werden deze zakjes geweigerd in de GFT-container omdat niet elk merk composteerbaar is in de composteringsinstallatie van IOK Afvalbeheer.

Na testen in de composteringsinstallatie van Beerse/Merksplas kwam IOK Afvalbeheer tot de conclusie dat de BioBag® wel goed composteerbaar is. Deze zakjes worden vanaf nu toegelaten in de GFT-container. Om ze voor de ophalers herkenbaar te maken, worden ze gepersonaliseerd met het logo van IOK Afvalbeheer. Let op! Een GFT-container met zakjes er in wordt enkel geledigd als het BioBag®-zakjes mét het logo van IOK Afvalbeheer zijn. GFT-containers met zakjes van een ander merk zullen nog steeds geweigerd worden. Het is natuurlijk niet verplicht om een zakje te gebruiken.

Als je de BioBag® gebruikt, zet je best elke ophaling je GFT-container buiten, want na drie weken beginnen de zakken te composteren en krijg je te kampen met lekken.

De BioBag® is verkrijgbaar in 2 formaten:

  • zakken van 10 liter (6 euro per rol van 50 zakken)
  • zakken van 120 liter (6 euro per rol van 10 zakken)

De zakken kunnen in goede omstandigheden, een droge en donkere plaats, 1 jaar bewaard worden.

In welke gemeente je de BioBag® kan kopen, vind je achter onderstaande link:

www.iok.be/composteerbare_zak

Datum van het bericht: maandag 04 maart 2013
Delen op twitter alle nieuws