Naar inhoud

Nieuw kantoorgebouw IOK bereikt hoogste punt

IOK-gebouw bereikt hoogste punt

Vandaag, op vrijdag 28 maart 2014 bereikt het nieuwe kantoorgebouw van IOK aan de Antwerpseweg te Geel het hoogste punt. Samen met de aannemers Van Roey en Vanhout  werd de 'meiboom' op het dak geplaatst. Het gelijkvloers omvat voornamelijk vergaderfaciliteiten, drie verdiepingen worden direct in gebruik genomen door de administratieve diensten van IOK en IOK Afvalbeheer.

Vandaag, op vrijdag 28 maart 2014 bereikt het nieuwe kantoorgebouw van IOK aan de Antwerpseweg te Geel het hoogste punt.

Het nieuwe kantoorgebouw, opgericht door Van Roey uit Rijkevorsel in samenwerking met Vanhout uit Geel en ontworpen door architectenbureaus HUB en Archiles telt zes volwaardige bouwlagen, met een oppervlakte van 4.500 m². Het gelijkvloers omvat voornamelijk vergaderfaciliteiten, drie verdiepingen worden direct in gebruik genomen door de administratieve diensten van IOK en IOK Afvalbeheer. Twee verdiepingen worden in eerste instantie op de verhuurmarkt aangeboden. Eveneens wordt er voorzien in een ondergrondse parkeergarage.

Reeds van in de beginfase van het project heeft IOK ervoor gekozen om maximaal in de hoogte te bouwen, enerzijds vanuit de visie dat beschikbare ruimte best maximaal wordt gebruik en anderzijds vanuit de Ruimtelijke Visie Hoger Bouwen, zoals eind 2011 vastgelegd door de Stad Geel. Uit deze visie blijkt immers dat sommige zones in Geel uitermate geschikt zijn om in de hoogte te bouwen. Zo zal het realiseren van een hoogbouw op de site van IOK bijdragen tot het uitbouwen van het knooppunt als een volwaardige stadspoort en vormt het de kop van de ontwikkelingen die zich zullen aandienen vanuit het RUP Woonwerkpark in de zone tussen Antwerpseweg-Pas en Larumseweg.

Het gebouw geeft ook uiting aan de visie van IOK op duurzaamheid, door ondermeer het realiseren van een volledige houten gevelbekleding en door gebruik te maken van het grondwater als basis voor de koel- en verwarmingsbehoefte van het gebouw.

Het gebouw zal in het najaar in gebruik genomen worden.

Datum van het bericht: vrijdag 28 maart 2014
Delen op twitter alle nieuws