Naar inhoud

Meer dan 5.000 deelnemers aan Geel op de fiets

Geel op de fiets

Op dinsdag 3 mei 2016 sprongen meer dan 5000 werknemers, jongeren en kinderen op de fiets om naar het werk of school in Geel te rijden. Zij namen deel aan de actie ‘Geel op de fiets’. Met deze actie wil het stadsbestuur en IOK woon-werkverkeer en woon-schoolverkeer met de fiets stimuleren.

Alle Geelse

scholen en zo’n 20 bedrijven en organisaties ondersteunen de actie ‘Geel op fiets’. Zij proberen zoveel mogelijk leerlingen en werknemers te motiveren om op 3 mei met de fiets te komen. Fietsen naar school of het werk heeft heel wat voordelen. Regelmatig fietsen is goed voor de gezondheid, het verbetert de mobiliteit in de stad en het vermindert de CO2-uitstoot.

Fietscontroles voor basisscholen

Naast deelnemen kunnen bedrijven de actie ‘Geel op de fiets’ financieel ondersteunen. Het verzamelde bedrag wordt geïnvesteerd in de organisatie van een fietscontrole op de scholen. Leerlingen uit het basisonderwijs kunnen binnenkort gratis hun fiets laten controleren dankzij de sponsorbijdragen van Sanofi/Genzyme, Janssen Pharmaceutica, Sopraco, Powergrid, Printing Supplies en Thomas More.

Datum van het bericht: dinsdag 03 mei 2016
Delen op twitter alle nieuws