Naar inhoud

Contact

mijn afval

T 014 56 27 75
e-mail

Vraag het aan de compostmeester

de compostmeesters staan voor je klaar

Compostmeesters zijn vrijwilligers die een opleiding tot compostmeester hebben gevolgd. Het gaat om een erkende opleiding van samen 9 lessen, waarbij zowel theorie als praktijk uitgebreid aan bod komen. Eenmaal gediplomeerd, staan zij klaar om in hun vrije tijd andere composteerders met raad en daad bij te staan. Met geestdrift promoten zij het composteren en helpen zo de bevolking en de natuur een handje.

Goede raad in de praktijk...

Geen betere uitleg dan een praktische demonstratie. Daarvoor kun je terecht bij de compostmeesters op hun demoplaats. Op de milieudienst van jouw gemeente kun je informeren naar de dagen en de uren dat de compostmeesters hun demoplaats openen voor publiek.

Goede raad tot in jouw tuin...

Bij de compostmeester kun je telefonisch terecht met vragen rond composteren. Indien nodig komt hij of zij zelfs in je tuin een kijkje nemen om je zo het beste advies te geven.

Goede raad, individueel of in groep...

Je kunt er niet alleen terecht voor individueel advies, ook in groep word je heel wat wijzer. Zo komen de compostmeesters graag praten over thuiscomposteren voor verenigingen, buurtcomités en andere geïnteresseerde groeperingen. De duidelijke presentatie samen met de vele hulpmiddelen uit de praktijk geven een helder beeld van de te volgen aanpak.

Goede raad op school...

Je kunt een compostmeester vragen om 'peter' te worden van het vat of de bak dat op school opgestart wordt of in werking is. Iemand die af en toe eens een kijkje komt nemen of een handje toesteekt is vaak geen overbodige luxe. Bij de compostmeester kun je dus terecht voor goede raad maar voor de dagelijkse opvolging van het vat of de bak dient de school wel zelf in te staan.

Goede raad op evenementen...

Je kunt de compostmeesters ook ontmoeten op markten, beurzen en andere festiviteiten.